malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa grochowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W razie potrzeby i dla smaku dodajemy majeranek oraz szczyptę pieprzu w razie potrzeby solimy, zaprawiamy śmietaną.

Zupa grochowa z warzywami

Składniki:

Zupa grochowa z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Zupa grochowa z warzywami
Groch moczymy w wodzie 3 godziny. W 1 litrze wody gotujemy groch 30 mi. wrzucamy żeberka i gotujemy ponownie 30 mi. W osobnym garnku gotujemy w 1/2 litra wody wywar z listków, ziela, cebuli oraz włoszczyzny, przecedzamy i dodajemy do grochu. Ziemniaki, marchewkę kroimy w kostkę wrzucamy do zupy i gotujemy aż warzywa będą miękkie, wyjmujemy żeberka zdejmujemy z nich mięso i kroimy w kostkę wrzucamy do zupy.

Tagi:

groch