Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa na barszczu
Grzyby moczymy przez noc, siekamy, gotujemy z nich wywar na 4 litrach wody. Po 30 m inutach gotowania dodajemy białe barszcze z butelki, wrzucamy kostki rosołowe, sól oraz maggi do smaku. By barszcz był nieco delikatniejszy można dodać 2 łyżki masła.
W miseczce rozrabiamy 3 łyżki mąki ze śmietaną, wlewamy odrobinę barszczu, mieszamy i wlewamy do garnka. Barszcz powinien mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Jeśli będzie za rzadki można zagęścić go dodatkowo śmietaną i mąką - jeśli za gęsty - rozrzedzić mlekiem.
W miseczce rozrabiamy 3 łyżki mąki ze śmietaną, wlewamy odrobinę barszczu, mieszamy i wlewamy do garnka. Barszcz powinien mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Jeśli będzie za rzadki można zagęścić go dodatkowo śmietaną i mąką - jeśli za gęsty - rozrzedzić mlekiem.