Sposób przygotowania:
Zupa grzybowo-cebulowa
Najpierw grzybki zalewamy przegotowaną letnią wodą w oddzielnej miseczce. Oddzielnie w garnku, do zimnej wody wkładamy żeberka, włoszczyznę i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy do miękkości warzyw. W międzyczasie na patelnię wlewamy oliwę i smażymy na rumiano cebulę pokrojoną w kostkę. 3 cebule smażyłem na jednej patelni ok. 30-40 minut. Gdy włoszczyzna będzie już miękka pozbywamy się jej z garnka i dodajemy grzybki wraz z wodą oraz kostki rosołowe. Gotujemy nieustannie na małym ogniu ok. 25 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, wszelkie przyprawy oraz cebulkę. Gdy ziemniaki będą miękkie przerywamy gotowanie. Przed podaniem można zabielić śmietaną.
robertjankopp
evita0007
Niuniaczka