Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Domowa zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo syta zupka mięska. Bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem. W sam raz na zimne dni. Warto wypróbować.

Domowa zupa gulaszowa

Składniki:

Domowa zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Domowa zupa gulaszowa
Umyte mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Zalać wodą, zagotować. Pieczarki posiekać, udusić na łyżce tłuszczu. Dodać do mięsa. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekany koper. Gotować do miękkości. Na koniec doprawić solą i pieprzem i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować.