edyta1

edyta1

Kucharz
[Przepisów: 10]

Zupa gulaszowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rozgrzewająca zupka na zimne jesienne wieczory

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Cebule drobno pokroić, zeszklić na patelni, następnie dodać pokrojoną wieprzowinę lub wołowinę - wszystko podsmażyć. W dużym garnku zagotować wodę i wrzucić do niej podsmażone mięso- gotować do miękkości, w trakcie dodać pokrojone w kostke ziemniaki, pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę, ziele, liście laurowe. Gotować, aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać roztarty czosnek, koncentrat i resztę przypraw do smaku. Pamiętać należy, że zupa musi mieć wyrazisty smak, więc nie żałujmy pieprzu i ostrej papryki.
Smacznego