Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Zupa gulaszowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Doskonałe danie obiadowe lub ciepła kolacja.

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Schab pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym oleju.Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.Przyrumienić.Wszystko przełożyć do garnka.Dodać sól, pieprz,przeciśnięty przez praskę czosnek,kostkę rosołową,ziele angielskie i liście laurowe.Podlać wodą i dusić pod przykryciem,aż mięso będzie prawie miękkie.Dołożyć paprykę pokrojoną w paseczki,ziemniaki w kostkę oraz pomidory z puszki.Dusić,aż warzywa i mięso będą miękkie.Można podawać z pieczywem.