Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa wg Cukiereczka
Wlewamy odmierzoną wodę do garnka. Wszystkie przyprawy wkładamy do wody. Z mięsa mielonego formujemy małe kulki i podsmażamy je na patelni. Woda wstawiamy na ogień, a w tym czasie smażymy mięso. Po usmażeniu mięso wyjmujemy do garnka z wodą i przyprawami, a tłuszcz pozostawiamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Gdy woda nam się zagotuje dokładamy ziemniaki. Zupę gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Rozgrzewamy pozostawiony po smażeniu mięsa mielonego tłuszcz i wkładamy niepełną łyżkę mąki, szybko mieszamy. Na patelnię wlewamy łyżkę wywaru z zupy, wszystko mieszamy i wlewamy do zupy. Przed zagotowaniem można dodać do zupy 2 łyżeczki przecieru pomidorowego(opcjonalnie). Całość mieszamy i ponownie zagotowujemy. Smacznego :)