nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Zupa gulaszowa wg nieuchwytna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Jest daniem bardzo pożywnym i naprawdę smacznym

Zupa gulaszowa wg nieuchwytna

Składniki:

Zupa gulaszowa wg nieuchwytna

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa wg nieuchwytna
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i podsmażymy na rozgrzanym oleju. Następnie wrzucamy do garnka.
2. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i rumienimy, dorzucamy do mięsa.
3. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Razem dusimy do momentu, aż warzywa odparują wodę.
4. Kostki rozpuszczamy w 1l wrzątku, zalewamy nimi mięso wraz z warzywami. Dodajemy przyprawy i dusimy przez godzinę na małym ogniu.
5. W małej ilości przegotowanej wody rozpuszczamy sos w proszku i dodajemy do całości, dokładnie mieszamy i chwilę gotujemy.