Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa wg nieuchwytna
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i podsmażymy na rozgrzanym oleju. Następnie wrzucamy do garnka.
2. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i rumienimy, dorzucamy do mięsa.
3. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Razem dusimy do momentu, aż warzywa odparują wodę.
4. Kostki rozpuszczamy w 1l wrzątku, zalewamy nimi mięso wraz z warzywami. Dodajemy przyprawy i dusimy przez godzinę na małym ogniu.
5. W małej ilości przegotowanej wody rozpuszczamy sos w proszku i dodajemy do całości, dokładnie mieszamy i chwilę gotujemy.
2. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i rumienimy, dorzucamy do mięsa.
3. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Razem dusimy do momentu, aż warzywa odparują wodę.
4. Kostki rozpuszczamy w 1l wrzątku, zalewamy nimi mięso wraz z warzywami. Dodajemy przyprawy i dusimy przez godzinę na małym ogniu.
5. W małej ilości przegotowanej wody rozpuszczamy sos w proszku i dodajemy do całości, dokładnie mieszamy i chwilę gotujemy.