Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa koniec wakacji
Wszystkie warzywa oczyściłam, a ziemniaki i korzeniowe dodatkowo obrałam. Następnie pokroiłam: cebulę w pióra; marchew, pietruszkę, pora i łodyżki selera w plasterki; z kolby kukurydzy odcięłam ziarna; pozostałe warzywa pokroiłam w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzałam oliwę i na początek wrzuciłam cebulę, papryczki, pora i łodygę selera. Smażyłam ok. 5 minut mieszając, a następnie dodałam marchew, ziemniaki, korzeń pietruszki i selera i smażyłam kolejne 5 minut. Po tym czasie dorzuciłam cukinię, bakłażana i kukurydzę. Całość wymieszałam i zalałam wrzątkiem. Po chwili gotowania dodałam rozdrobnione pomidory, przeciśnięte przez praski ząbki czosnku oraz wszystkie przyprawy, wymieszałam i gotowałam ok. 20 minut. Najlepsza drugiego dnia, gdy się "przegryzie" .
zbysiowa
misia5
dża