Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa na indyczym skrzydełku
Mięso opłukałam, zalałam w rondlu zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia i zszumowałam. Dodałam ziele angielskie i liść laurowy, posoliłam do smaku. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości. Ziemniaki i włoszczyznę obrałam, opłukałam. Ziemniaki pokroiłam w kostkę, pora w drobną kosteczkę, a resztę włoszczyzny w plasterki. Natkę z pietruszki i selera posiekałam. Do miękkiego mięsa dodałam ziemniaki, marchew, pora i selera. Kiedy ziemniaki zaczęły mięknąć, dodałam mrożone warzywa i posiekaną zieleninę. Gotowałam do pożądanej miękkości warzyw. Na koniec doprawiłam koncentratem pomidorowym, jeszcze solą i pieprzem. Można zabielić śmietaną. Skrzydełka wyjęłam z zupy, obrałam z kości i skóry, ponownie dodałam do rondla.
monikaT83
edytaha
Szczera prawda Monisiu :)
Cukiereczek13
edytaha
Masz rację Kasiu, na diecie. Ale przecież Tobie dieta nie potrzebna, świetnie wyglądasz! :)