gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa jarzynowa z duża ilością warzyw. Lekka, zdrowa i bardzo sycąca. Polecam wypróbowanie przepisu.

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy.

Ziemniaki, marchew, seler, szparagi, por kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.

Jak zacznie woda się gotować, dodajemy podsmażone warzywa, gotujemy na najmniejszym ogniu około 20-25 minut.

Pozostałe warzywa kroimy w paski.

Dorzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.

Na koniec przyprawiamy do smaku.

Smacznego ;)
Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)
Ziemniaki, marchew, seler, szparagi, por kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)
Jak zacznie woda się gotować, dodajemy podsmażone warzywa, gotujemy na najmniejszym ogniu około 20-25 minut.
Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)
Dorzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.