AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Zupa jarzynowa z dorszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

tą zupą oszukuję swoich chłopaków,ponieważ oni nie lubią ryb a ja mówię ,że to kurczak w zupie

Zupa jarzynowa z dorszem

Składniki:

Zupa jarzynowa z dorszem

 

  • 40 dag filetów z dorsza
  • kilka małych młodych marchewek
  • kilka ziemniaków
  • 2 średnie cebule
  • pomidory z puszki bez skóry
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 2 kostki bulionowe(bulion warzywny)

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z dorszem
Do garnka wlewamy ok.2 l wody i wrzucamy tam kostki bulionowe. Przygotowujemy warzywa -marchewki, jeśli są spore to w kostkę a jeśli malutkie to w kawałeczki, ziemniaki w kostkę,seler czyścimy i kroimy w krążki,cebulę i czosnek obieramy ,cebulę kroimy w krążki a czosnek drobno siekamy.filety myjemy ,kroimy w drobne kawałki i solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący wrzucamy cebule a potem czosnek ,żeby zbyt mocno się nie spalił.Gdy cebula się zeszkli to wrzucamy na patelnie resztę warzyw i pomidory wraz z zalewą. Miękkie warzywa wkładamy do gotującego się bulionu i wkładamy do zupy rybę.Zupę przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy natkę (ja daję bardzo dużo bo rybka kocha pietruszkę )

Tagi:

beza bezy dorsz