Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z dorszem
Do garnka wlewamy ok.2 l wody i wrzucamy tam kostki bulionowe. Przygotowujemy warzywa -marchewki, jeśli są spore to w kostkę a jeśli malutkie to w kawałeczki, ziemniaki w kostkę,seler czyścimy i kroimy w krążki,cebulę i czosnek obieramy ,cebulę kroimy w krążki a czosnek drobno siekamy.filety myjemy ,kroimy w drobne kawałki i solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący wrzucamy cebule a potem czosnek ,żeby zbyt mocno się nie spalił.Gdy cebula się zeszkli to wrzucamy na patelnie resztę warzyw i pomidory wraz z zalewą. Miękkie warzywa wkładamy do gotującego się bulionu i wkładamy do zupy rybę.Zupę przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy natkę (ja daję bardzo dużo bo rybka kocha pietruszkę )