VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna zupa z zdrowych warzyw. Jest bardzo pożywna i syta. Beż śmietanki jest idealna dla osób będących na diecie.

Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse

Składniki:

Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse
Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Dodajemy liście laurowe i ziarna ziela angielskiego.

Pora kroimy w kółeczka.Ziemniaki, marchewkę, seler i por obieramy i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorup.

Do gotującego się wywaru wkładamy pokrojone warzywa. Dokładamy mrożoną fasolkę szparagową, kalerosse, brukselkę ,różyczki kalafiora i związaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i liściem lubczyku.

Na końcu gdy warzywa są już miękkie zupę zaciągamy zahartowana z kilkoma łyżkami wywaru śmietaną.

Podajemy z ugotowanymi połówkami jajka.