lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa jesienna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Witam was jesienną zupką. Jesień za pasem więc raczymy się pikantnym i treściwymi zupkami. Dziś warzywa na pierwszym miejscu.

Zupa jesienna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jesienna

składniki

Sposób przygotowania:

Zupa jesienna

wykonanie

Więc wam teraz opisze jak przygotowałam zupkę)

Żołądki wyczyściłam umyłam i pokroiłam w maseczki. Włożyłam do garnka . Włoszczyznę ziele i liść laurowy gotowały się na małym ogniu razem do momentu gdy żołądki były już miękkie. Pieczarki pokroiłam w plasterki i podsmażyłam na maśle. dodałam je do zupy.

Wyciskarka wycisnęła mi sok z 4 pomidorów i jednej świeżej papryki, dodałam do zupy razem z pulpą, której było niewiele i była smaczna. Zupkę gotowałam na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.

Była dla mnie za mało wyrazista więc dodałam czosnek sprasowany. Dodałam 75 ml wina wytrawnego.

Całość gotowałam do momentu redukcji zupki.

Wyszła bardzo smaczna i treściwa.

Zupa jesienna
Żołądki oczyściłam i umyłam. Pokroiłam w paseczki.
Zupa jesienna
Pomidory i paprykę przetarłam w wyciskarce wolnoobrotowej.