Sposób przygotowania:
Zupa jesiennawykonanie
Więc wam teraz opisze jak przygotowałam zupkę)
Żołądki wyczyściłam umyłam i pokroiłam w maseczki. Włożyłam do garnka . Włoszczyznę ziele i liść laurowy gotowały się na małym ogniu razem do momentu gdy żołądki były już miękkie. Pieczarki pokroiłam w plasterki i podsmażyłam na maśle. dodałam je do zupy.
Wyciskarka wycisnęła mi sok z 4 pomidorów i jednej świeżej papryki, dodałam do zupy razem z pulpą, której było niewiele i była smaczna. Zupkę gotowałam na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.
Była dla mnie za mało wyrazista więc dodałam czosnek sprasowany. Dodałam 75 ml wina wytrawnego.
Całość gotowałam do momentu redukcji zupki.
Wyszła bardzo smaczna i treściwa.