alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Krupnik ze świeżymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami i świeżymi grzybami leśnymi. Pyszna zupa idealna na jesienne chłody.

Krupnik ze świeżymi grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krupnik ze świeżymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Krupnik ze świeżymi grzybami
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Do garnka wrzucić grzyby, dodać liść laurowy i ziele angielskie, zalać bulionem. Gotować ok 15 min.

Dodać ziemniaki, marchew i płukaną kaszę, gotować kolejne 15 minut. Wlać śmietanę, doprawić do smaku, posypać świeżą posiekaną natką pietruszki.

Smacznego
Krupnik ze świeżymi grzybami
Do podgotowanych grzybów dodajemy ziemniaki, kaszę i marchew
Krupnik ze świeżymi grzybami
Pod koniec gotowania zupę zabielamy śmietaną