Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa kartoflana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczna i pożywna zupa na obiad

Zupa kartoflana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kartoflana

 

Sposób przygotowania:

Zupa kartoflana
Do garnka wlać wodę i włożyć porcję rosołową wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Zagotować. Odszumować. Wrzucić kostkę drobiową. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć i wybrać mięsko które ponownie wrzucić do wywaru. Ziemniaki oraz marchewkę dodać do zupy i gotować do miękkości. Cebule obrać i pokroić, zeszklić na oleju wraz z pokrojoną kiełbaską. Jajka ugotować na twardo i pokroić drobno. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać zasmażoną cebulę wraz z kiełbaską oraz jajkami. Przyprawić do smaku i chwilkę podgotować. Zabielić jogurtem naturalnym.
Zupa kartoflana
Do garnka wlać wodę i wrzucić porcję rosoową
Zupa kartoflana
Ziemniaki obrać i umyć,pokroić w kosteczkę
Zupa kartoflana
Marchewkę obrac umyć i zetrzeć na tarce
Zupa kartoflana
Jajka nalezy ugotowac na twrado i pokroić.