Sposób przygotowania:
Zupa kolorowa z pomidorami i paprykąETAP 1:
Do garnka z wrzątkiem wrzucamy obrany seler i pietruszkę. Po 10-15 minutach dorzucamy pokrojoną w plasterki (lub jak kto woli w kostkę czy słupki) marchewkę. Dodajemy trochę pieprzu, liście laurowe i ziele angielskie. Gdy warzywa zaczną się robić miękkie dorzucamy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 10 minutach wrzucamy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory (mają się rozgotować). Gotujemy do miękkości ziemniaków.
ETAP 2:
Gdy ziemniaki będą prawie ugotowane dorzucamy paprykę pokrojoną w paseczki.
ETAP 3:
Opłukane i osuszone listki majeranku siekamy. Dodajemy do zupy, przyprawiamy do smaku. Dodajemy łyżkę masła.
Zabielamy śmietaną i tuż po ponownym zagotowaniu zdejmujemy z palnika.
Magdalena88
Marika-
MałaMi89