mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa kolorowa z fasolką i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, kolorowa, sycąca zupka warzywna

Zupa kolorowa z fasolką i marchewką

Składniki:

Zupa kolorowa z fasolką i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Zupa kolorowa z fasolką i marchewką
Fasolkę szparagową myje, obieram i zalewam wodą (aby cały garnek był pełny), dodaję żeberka, liść laurowy i gotuję 2 godziny. Wyjmuję mięso. Posiekaną marchew i paprykę podsmażam na oliwie po czym dodać do zupy. Pokrojone pomidory i posiekany czosnek również przekładam do zupy. Solą.
Gotuję, aż fasolka będzie miękka. Posiekaną cebulę szklę na oliwie, posypuję mąką i smażę chwilę. Następnie rozprowadzam niewielką ilością zimnej wody. Dodaję cebulę do zupy. Mięso oddzielam od kości i kroję a następnie dorzucam do zupy. Dodaję pieprz i śmietanę i mieszam.