Sposób przygotowania:
Zupa kolorowa z fasolką i marchewką
Fasolkę szparagową myje, obieram i zalewam wodą (aby cały garnek był pełny), dodaję żeberka, liść laurowy i gotuję 2 godziny. Wyjmuję mięso. Posiekaną marchew i paprykę podsmażam na oliwie po czym dodać do zupy. Pokrojone pomidory i posiekany czosnek również przekładam do zupy. Solą.
Gotuję, aż fasolka będzie miękka. Posiekaną cebulę szklę na oliwie, posypuję mąką i smażę chwilę. Następnie rozprowadzam niewielką ilością zimnej wody. Dodaję cebulę do zupy. Mięso oddzielam od kości i kroję a następnie dorzucam do zupy. Dodaję pieprz i śmietanę i mieszam.
Gotuję, aż fasolka będzie miękka. Posiekaną cebulę szklę na oliwie, posypuję mąką i smażę chwilę. Następnie rozprowadzam niewielką ilością zimnej wody. Dodaję cebulę do zupy. Mięso oddzielam od kości i kroję a następnie dorzucam do zupy. Dodaję pieprz i śmietanę i mieszam.