Sposób przygotowania:
Zupa krem marchewkowo cukiniowy
Cukinię kroimy w plasterki następnie na połówki. Marchewkę kroimy w kosteczkę, tak samo i ziemniaki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Marchewkę podsmażamy w garnku i zalewamy bulionem, Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Gotujemy ok 10 minut, następnie dodajemy cebulę i ziemniaki, gotujemy do miękkości warzyw, na koniec dodajemy cukinię i przyprawy, gotujemy do miękkości cukinii.
Jaki krem chcemy uzyskać tyle wlewamy bulionu. Wyjmujemy ziele i liście, blendujemy do uzyskania gładkiego kremu. Zabielamy śmietaną.
Smacznego.
Gotujemy ok 10 minut, następnie dodajemy cebulę i ziemniaki, gotujemy do miękkości warzyw, na koniec dodajemy cukinię i przyprawy, gotujemy do miękkości cukinii.
Jaki krem chcemy uzyskać tyle wlewamy bulionu. Wyjmujemy ziele i liście, blendujemy do uzyskania gładkiego kremu. Zabielamy śmietaną.
Smacznego.