Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowy
Należy przygotować niezbędne składniki na zupę krem. Ziemniaki wyszorować pod bieżąca wodą, osuszyć, obrać, pokroić w kostkę, kiełbaskę obrać, pokroić w kostkę podsmażyć na oliwie, dodać obraną cebulę i pokrojoną w kostkę i zeszklić cebulę dodać czosnek obrany i rozdrobniony w prasce do czosnku. Wodę wlać do garnka doprowadzić do wrzenia i dodać podsmażone składniki: cebulę, czosnek,kiełbasę, dodać ziemniaki, gotować, następnie dodać umytą, obraną obraną i pokrojoną w cząstki cukinię. Całość gotować do miękkości dodać curry, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Zupę przecedzić na sicie, wywar zostawić w garnku, wszystkie składniki zmiksować blenderem i razem połączyć, posypać zieleniną. Porcjować zupę do bulionówek, podawać z gotowym groszkiem ptysiowym.