Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa krem z pieczarek Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka zalej bulionem zagotuj. Pieczarki umyj i oczyść, posiekaj w małe kawałki.

Zupa krem z pieczarek Triss

Składniki:

Zupa krem z pieczarek Triss

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczarek Triss
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka zalej bulionem zagotuj. Pieczarki umyj i oczyść, posiekaj w małe kawałki. Jedną pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj, całość przesmaż na maśle. Dorzuć pokrojone pieczarki, smaż kilka minut. Wyciągnij plasterki pieczarek, resztę dodaj do ziemniaków z bulionem. Gotuj kilkanaście minut, zmiksuj całość, dopraw do smaku i dolej śmietanę. Udekoruj plasterkami pieczarek.