elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Zupa krem z pulpecikami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczne pulpeciki

Zupa krem z pulpecikami

Składniki:

Zupa krem z pulpecikami

 

  • Filet z pstrąga lub dorsza
  • 1 jajko
  • 50g.masła
  • pół szklanki kremówki
  • biały pieprz
  • 100g.pokrojonej cebuli
  • liść laurowy
  • ości i głowy z ryb (około400g.)
  • tymianek
  • siekana natka pietruszki
  • 2łyżki bazylii
  • pół łyżeczki lubczyku
  • 150 g.ugotowanych ziemniaków
  • sól
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu mięsnego

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pulpecikami
Filet kroimy w kostkę wymieszać z jajkiem pieprzem oraz kremówką i schłodzić w zamrażalniku następnie rozdrobnić w mikserze z 25g.masła i przyprawiać. Cebulę podsmażyć na zloty kolor wlać1l.wody dodać ości i głowy liść laurowy tymianek i łodyżki ziół gotować20 min. przecedzić .Ziemniaki przepuścić przez prasę dodać wywar i ugotować zupę krem przyprawić solą pieprzem i ekstratem mięsnym. Zmasy rybnej łyżeczką wykrawać pulpeciki wkładać je do zupy i gotować . dodać zioła i podawać na stół .Smacznego