Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska
Zagotować garnek wody. Dodać kostki rosołowe. Na taką bazę wrzucać warzywa - ziemniaki pokrojone w kostkę, fasolkę, groszek z marchewką, czerwoną fasolę i cokolwiek mamy jeszcze pod ręką. Gotować do momentu aż wszystkie warzywka będą miękkie. Na końcu dodać słoiczek przecieru pomidorowego. Wymięszać śmietanę z zimną wodą i z mąką tak aby nie było grudek, wlewać do zupy ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia. Na koniec sypnąć majeranek i pieprz. Można dodać sos tabasco lub inne aromatyczne przyprawy które lubimy. Smacznego!
rozwodka01
Lilka
sandra200
anullka7
Nie jestem absolutnie czepialska,ale przepisy lubię czytać dokładne.:)Pozdrawiam.
Glumanda
W skladnikach najpierw pisze "kostka rosolowa" a w przygotowaniu, ze wrzucamy "kostki rosolowe" Ta nazwa, to obraza kuchni meksykanskiej.