Pasi-brzuch

Pasi-brzuch

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Zupa meksykanska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zupa mexykanska ktora mozna zrobic w formie gulaszu co powoduje ze jest to swietny poczestunek na sobotniej imprezce.Pikantna tak jak lubimy

Zupa meksykanska

Składniki:

Zupa meksykanska

 

  • kielki soji w puszce
  • czerowona fasola w puszce
  • Kukurydza w puszczce
  • mieso mielone najlepiej z indyka
  • cebula
  • czosnek
  • koncentrat
  • papryka ostra w proszku do samku
  • sol,pieprz
  • Bulion rosolowy z kostki
  • majeranek i tymianek

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykanska
Kukurydze , czerowna fasole i kielki wrzucasz do gara nie odsaczasz, zalewasz delikatnie bulionem, mieso mielone podsmazyc z cebula i dodac do reszty, dozruc czosnek, nastepnie podsmaz koncentrat pomidorowy i dodaj do zupy, na koniec duzo majeranku i reszty przypraw nie dodawaj zbyt duzo papryki

smacznego :)

Tagi:

mięso indyk