Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa - mus buraczkowy z jabłkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zastanawiałam się, jak wzbogacić ulubioną zupę i odkryłam, że jabłko pasuje tu znakomicie.

Zupa - mus buraczkowy z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa - mus buraczkowy z jabłkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa - mus buraczkowy z jabłkiem
Buraki i pozostałe warzywa obrać, umyć i drobno pokroić. Mięso umyć. Pokrojone buraki wrzucić do dużego garnka i zalać wrzącą wodą, tyle aby zakryć buraki, dodać sól, vegetę i łyżkę octu jabłkowego. Gotować przez 15 minut, dodać mięso. Gotować przez 20 minut, następnie dodać cebulę, marchewkę, selera, pietruszkę, chwilę gotować. Dodać ziemniaki, liście laurowe, sól i pieprz. Uzupełnić niewielką ilością wody, aby warzywa i mięso znajdowało się pod powierzchnią wody. Gotować przez 15 minut, po czym dodać pokrojone jabłka, czosnek i pora. Gotować przez 10 minut, dodać posiekany czosnek i ostatecznie przyprawić do smaku. Zmiksować przy użyciu blendera.
Zupa - mus buraczkowy z jabłkiem
Buraki i pozostałe warzywa obrać, umyć i drobno pokroić. Mięso umyć.
Zupa - mus buraczkowy z jabłkiem
Pokrojone buraki gotować przez 15 minut, dodać mięso.
Zupa - mus buraczkowy z jabłkiem
Dodać warzywa, chwilę gotować dodać ziemniaki i przyprawy.
Zupa - mus buraczkowy z jabłkiem
Na 10 minut przed końcem dodać pora czosnek i jabłka. Ugotować i zmiksować.