TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna zupa z makaronem i warzywami.

Zupa ogórkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Wodę zagotować, warzywa umyć i zetrzeć na grubych oczkach, wrzucić wraz z kostką do wody i gotować około 30 minut.Ogórki zetrzeć, podsmażyć razem z masłem, dodać do ugotowanej zupy.Śmietanę rozrobić w małej ilości zupy, wlać do garnka.Makaron ugotować, dodać do zupy na końcu i przyprawić solą, pieprzem i koperkiem.Wymieszać.
Zupa ogórkowa
Ścieramy dokładnie ogórki kiszone do miseczki.Etap pierwszy zakończony.
Zupa ogórkowa
Zupa jest w fazie końvcowego gotaowania się.Coraz bliżej końca pracy:)
Zupa ogórkowa
Zupka jest już gotowa do jedzenia.Smacznego życzę:)

Tagi:

ogórki