Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa na wędzonym boczku
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Selera i pietruszkę również obieramy,myjemy i kroimy w kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Wrzucamy ziele angielskie i liśc laurowy. Gotujemy.
Boczek kroimy w kawałki i dorzucamy do zupy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Ogórki ścieramy na tarce i wrzucamy do zupy. Dolewamy tez trochę wody z kiszonych ogórkow- ilośc wg upodobania do kwaności.
Gotujemy kilka minut.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem i zabielamy śmietaną.
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Selera i pietruszkę również obieramy,myjemy i kroimy w kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Wrzucamy ziele angielskie i liśc laurowy. Gotujemy.
Boczek kroimy w kawałki i dorzucamy do zupy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Ogórki ścieramy na tarce i wrzucamy do zupy. Dolewamy tez trochę wody z kiszonych ogórkow- ilośc wg upodobania do kwaności.
Gotujemy kilka minut.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem i zabielamy śmietaną.