klaudi76

klaudi76

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna z dużą zawartością warzyw

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Wstawić garnek z wodą i udem kurczaka do gotowania (gotować jakieś 15-20 min.), w międzyczasie obrać warzywa, i pokroić je w kostkę jak woda z kurczakiem będzie się gotowała wrzucić je i gotować (10 min). W tym czasie pokrojone pieczarki w plastry wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem i obsmażać je aż nie odparuje woda, często mieszając. Zieleninę: pora, nać selera i pietruszki pokroić drobno.
Jak pieczarki się obsmażą przełożyć wszystko do gotującej się w garnku nogi kurczaka z warzywami i wymieszać, pogotować chwilę (15-20 min.) i wsypać lubczyk, sól i pieprz do smaku. następnie dodać trochę mleka żeby zupę zabielić lub jeśli ktoś lubi gęstą zupę może mleko (2/3 szklanki) zmieszać z łyżką mąki i wlać do garnka, zagotować to i gotowe.
Podawać z makaronem.