dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wyśmienita zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

  • 2 kostki warzywne

 

 

  • 1/2 kg kiełbasy

 

 

 

  • 1 pietruszka

 

  • kawałek selera

 

  • 1 paczka zupy pieczarkowej (ale nie koniecznie)

 

 

  • 2 duże cebule

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
1) Wodę zagotować z kostkami
2) Pokrojona w kostkę cebule zeszklić i dodać
3) Dodać pokrojone w kostkę warzywa
4) Pieczarki pokroić w talarki na 3-części i usmażyć na 1 łyżce masła
5) Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć
6) Zupę w proszku wymieszać ze śmietana i zalać zupę
7) Doprawić zupę i posypać pietruszką.

Tagi:

zupa kielbasa