Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa pomidorowa z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przed podaniem posypać natką pietruszki

Zupa pomidorowa z fasolką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pomidorowa z fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z fasolką
Fasolkę namoczyć poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować ją w tej samej wodzie. W rondelku rozgrzać masło, włożyć pokrojone pomidory, przykryć i dusić około 15 minut. Gdy fasolka miękka dodać przetarte przez sito pomidory, zagotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać odrobinę wody, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i przyprawą maggi.
Zupa pomidorowa z fasolką
Etap 1
Zupa pomidorowa z fasolką
Etap 2