Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa pomidorowa z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa aromatyczna i rozgrzewająca, znana wszystkim pomidorowa ze szczyptą imbiru jest pyszna. Polecam.

Zupa pomidorowa z imbirem

Składniki:

Zupa pomidorowa z imbirem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z imbirem
Porcję myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą zagotowujemy. Woszczynę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do porcji rosołowej, solimy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i natkę pietruszki. Gotujemy 25 minut, dodajemy zmiksowane pomidory i imbir, zagotowujemy. Dodajemy śmietanę i natkę pietruszki, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy z makaronem.