Sposób przygotowania:
Zupa rybna
Marchew oczyścić, umyć, cebulę obrać, ziemniaki obrać i umyć, pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim warzywa. Dodać mąkę, zasmażyć, nie rumieniąc. Dodać pomidory. Między czasie zagotować 8 szklanek wody (ok. 2 l) i rozpuścić w nich kostki bulionowe. Do wywaru dodać warzywa z patelni, wino i przyprawy. Gotować na dużym ogniu przez ok. 5 minut. Oczyszczone, umyte ryby pokroić w dzwonka, umieścić na gazie (by uniknąć ości w zupie), dokładnie związać węzełek i umieścić w wywarze. Gotować przez 10 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Wyjąc, odfiletować, pokroić w grubszą kostkę lub poprzeczne paski i dodać do zupy. Gotować na małym ogniu przez 5 minut.