ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Zupa rybna z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rybka lubi pływać:) nie zawsze w tym samym.

Zupa rybna z pulpetami

Składniki:

Zupa rybna z pulpetami

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z pulpetami
Ugotować wywar z włoszczyzny i ryby oraz przypraw, przecedzić. Wywar zabielić mąką rozmieszaną z 1/8 l wywaru, zagotować, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Zupę połączyć ze śmietaną. Podawać z pulpetami.

Pulpety. Cebulę ze złocić na tłuszczu. Bułkę namoczyć, odcisnąć razem z cebulą i rybą przeciągnąć przez maszynkę. Dodać jajka, przyprawy i tartą bułką, dokładnie utrzeć. Wyrobić w mące pulpety, gotować w osolonej wodzie.