Sposób przygotowania:
Zupa rybna z pulpetami
Ugotować wywar z włoszczyzny i ryby oraz przypraw, przecedzić. Wywar zabielić mąką rozmieszaną z 1/8 l wywaru, zagotować, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Zupę połączyć ze śmietaną. Podawać z pulpetami.
Pulpety. Cebulę ze złocić na tłuszczu. Bułkę namoczyć, odcisnąć razem z cebulą i rybą przeciągnąć przez maszynkę. Dodać jajka, przyprawy i tartą bułką, dokładnie utrzeć. Wyrobić w mące pulpety, gotować w osolonej wodzie.
Pulpety. Cebulę ze złocić na tłuszczu. Bułkę namoczyć, odcisnąć razem z cebulą i rybą przeciągnąć przez maszynkę. Dodać jajka, przyprawy i tartą bułką, dokładnie utrzeć. Wyrobić w mące pulpety, gotować w osolonej wodzie.