Sposób przygotowania:
Zupa ukraińska
Fasolę wcześniej namoczyć, na 2 godziny(można na noc) Żeberka namoczyć ,umyć,zalać 3 litrami wody,zagotować,zszumować dodać przyprawę lub sól,listek, czosnek,ziele,startą marchewkę na dużych oczkach,pietruszkę, selera,pokrojonego pora,cebulę w talarki,namoczoną fasolę,oraz pokrojoną kapustę,sparzone ,pokrojone pomidory bez skórki. Wszystko gotować na małym ogniu około 20 min,po tym czasie dodać,obrane i starte buraki,pogotować jeszcze wszystko około 10 min,po tym czasie dodać cukier i ocet winny ,lub wg uznania. Gdy wszystko się znów zagotuje, dodać obrane,i pokrojone w kostkę ziemniaczki, roztarty majeranek,gotować wszystko do miękkości ziemniaków. Żeberka obrać,pokroić ,wrzucić do zupy. Śmietanę wlać do kubeczka,wlać gorącej zupy i dobrze wymieszać ,następnie wlać do garnka i wszystko wymieszać(nie gotować) Smacznego
Malenka11
anullka7
anullka7
anullka7
Izabella