szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Zupa z chrzanem i żeberkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna zupka z chrzanem i żeberkami

Zupa z chrzanem i żeberkami

Składniki:

Zupa z chrzanem i żeberkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z chrzanem i żeberkami
Włoszczyznę oczyścić i ugotować z niej wywar, po czym wywar przecedzić, włożyć do niego żeberka, kiełbasę, przyprawy i gotować około pół godziny, po tym czasie wyjąć żeberka i kiełbasę, do garnka wlać serwatkę i razem zagotować. Chrzan oczyścić i zetrzeć, dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i octem. Jajka obrać i z 2 dni wyjąć żółtka, przetrzeć je i dodać do zupy, wymieszać.. Pozostałe jajka pokroić na ćwiartki,, zupę rozlać na talerze, na każdym rozłożyć porcje pokrojonej w plastry kiełbasy, żeberek i jajek.