ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa z czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, wegetariańska zupa.

Zupa z czerwonej fasoli

Składniki:

Zupa z czerwonej fasoli

 

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • kawałek selera
  • 1 pietruszka korzeń
  • 3 kostki rosołowe
  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • tabasco

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonej fasoli
Cebulę obieramy, siekamy drobno. Marchew, pietruszkę i seler myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku podgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy cebulę, szklimy ją. Dorzucamy potarte warzywa, solimy i smażymy je chwilę. Z kostek rosołowych przygotowujemy bulion. Do rondelka wrzucamy odsączoną fasolkę i kukurydzę, wszystko razem dusimy. Zalewamy bulionem, gotujemy ok 15 minut. Dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy zupę solą, pieprzem i tabasco.

Tagi:

fasola