motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z dodatkiem pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa gotowana na żeberkach z ziemniakami i pieczarkami

Zupa z dodatkiem pieczarek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z dodatkiem pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dodatkiem pieczarek
Umyte żeberka zalewamy litrem wody i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego wywaru dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jarzyny. Cebulkę rumienimy na maśle. Przygotowaną cebulkę dodajemy do zupy. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pieczarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Zupa z dodatkiem pieczarek
Etap 1 Umyte żeberka zalewamy wodą. Dodajemy starte jarzyny
Zupa z dodatkiem pieczarek
Etap 2 Pokrojoną cebulę rumienimy na masełku
Zupa z dodatkiem pieczarek
Etap 3 Do zupy dodajemy cebulę, pokrojone ziemniaki i pieczarki a na końcu natkę