Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa z fasolą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę z fasolą i grzybami trzeba dość długo przygotowywać, ale jest naprawdę tego warta. Można ją przygotować i na mięsie i na warzywach.

Zupa z fasolą i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z fasolą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolą i grzybami
Seler, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę. Fasolę namoczyć na noc w wodzie. Dodać do warzyw.

Dodać namoczone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie.

Dodać kostkę rosołową, gotować pod przykryciem.

Ziemniaki pokroić w kostkę. Kiedy wszystko będzie prawie miękkie dodać je do gotującej się zupy. Gotować do miękkości.

Doprawić do smaku i podawać.  
Zupa z fasolą i grzybami
Marchew seler i pietruszkę pokroić w kostkę.
Zupa z fasolą i grzybami
Fasolę moczyć przez noc i dodać do zupy.
Zupa z fasolą i grzybami
Wymoczone przez noc grzyby dodać do zupy.
Zupa z fasolą i grzybami
Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do gotującej się zupy.