Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Zupa z fasolką szparagową i czubrycą czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Niby zwykła zupa szparagowa, ale dodatek czubrycy sprawił, że zupka nabrała ostrego niecodziennego smaku.

Zupa z fasolką szparagową i czubrycą czerwoną

Składniki:

Zupa z fasolką szparagową i czubrycą czerwoną

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolką szparagową i czubrycą czerwoną
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na maśle. Zalać bulionem, dodać pokrojoną w talarki marchewkę i pietruszkę, kawałek selera, pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolkę szparagową. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czubrycą. Gotować, aż nasze warzywa będą miękkie. Na koniec zagęścić kaszą manną i posypać lubczykiem i koperkiem.