Sposób przygotowania:
Zupa z grochu malinki
Fasolę namoczyć na noc. Mięso opłukać, włożyć do garnka, dodać fasolę i zalać 2,5 litra wody. Wsypać vegetę, dodać liść, ziele oraz kminek i gotować 30 minut. Następnie dodać pokrojone na kawałki i obrane marchew, cebulę i pietruszkę. Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem, do momentu aż fasola zmięknie. Z margaryny i mąki przygotować zasmażkę, dodać do zupy. Doprawić do smaku pieprzem oraz maggi.
edytaha
evita0007
To jest Fasola kolorowa Malinka ;-)
edytaha
Fasola to nie groch. A z fasoli nie robi się zupy grochowej!
aninka
Macie rację, w regionie w którym mieszkam mówi się groch na malinkę i stąd ta nazwa. Tytułu przepisu nie da się edytowwać. Resztę zmieniłam. Pozdrawiam:)