Sposób przygotowania:
Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami
Gotujemy w garnku wodę , dodajemy skrzydełko , ziele i listek . Gotujemy 10 minut . Wsypujemy kaszę i gotujemy następne 10 minut . Obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę , dodajemy do wody z kaszą . Gotujemy 10-15 minut . Obieramy cebulę , kroimy w ósemki , wrzucamy do zupy . Obieramy marchew , myjemy , kroimy w małą kostkę , dodajemy do zupy . Dodajemy groszek mrożony i brukselkę oraz kostkę rosołową . Gotujemy zupę następne 15 minut . Dolewamy mleka , aby zupa miała ładny , biały kolor , zagotowujemy przez 5 minut , doprawiamy zupę do smaku solą i czosnkiem . Na patelni rozgrzewamy masło , kroimy chleb w kostkę i rumienimy . Zupę podajemy z grzankami . Smacznego!