Sposób przygotowania:
Zupa z pomidorów z parmezanem
Piersi z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą i oczyszczamy z błonek. Gotujemy w 1,5 litra wody z dodatkiem wegety przez 40 minut, po czym wyjmujemy i można dodać kawałki do zupy. Marchewkę i pietruszkę obieramy ze skórki i scieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie w czasie podanym na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Warzywa z czosnkiem dodajemy do zupy i gotujemy przez około 15 minut. Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki, po czym przecieramy przez sitko do zupy. Całość zaprawiamy śmietaną i łyżką parmezanu rozmieszanymi w chochelce zupy. Doprawiamy do smaku, sola, pieprzem, bazylią ale ostrożnie z solą bo ser jest słony. Podajemy na talerzu z 2 łyżkami makaronu, dekorujemy pesto, śmietaną, bazylią i posypujemy parmezanem.