Sposób przygotowania:
Zupa z zielonych ogórków EliKość umyć,zalać wodą (około 4 litry),dodać ziele angielskie,liście laurowe,przyprawę warzywną i gotować aż mięso na kości będzie miękkie.Ziemniaki i jarzyny obrać,umyć i pokroić w kostkę.Ogórki porządnie umyć i pokroić razem ze skórką w kostkę.Kość wyjąć z wywaru (obrane mięso wykorzystać np do pierogów).Do wywaru dodać jarzyny i chwilę gotować.Do zupy dodać ziemniaki,ogórki i gotować do miękkości.Margarynę roztopić w rondlu,dodać mąkę,przesmażyć i dodać do zupy.Zupę chwilę pogotować.Śmietanę wlać do rondla,powoli do niej wlewać gorącą zupę i wymieszać.Zahartowaną śmietanę wlać do zupy.Umyty koperek posiekać i dodać do zupy.Zupę doprawić maggi do smaku.Smacznego!
Polecamy przepis na smaczną i zdrową Zieloną zupę >>>
kasiunia.1981
Natala1210
gosia290
Pyszna zupka dzisiaj po raz drugi u nas gości . Naprawdę polecam! Dziękuję za taki super przepis!