Sposób przygotowania:
Zupa ze smażonymi pieczarkami
Żeberka opłukujemy, następnie wrzucamy je na wrzątek. Dodajemy liście laurowe i lekko solimy. Gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na patelnię z roztopionym masłem. Smażymy do momentu, aż będą lekko przypieczone i chrupiące.Marchewki i pietruszki obieramy i myjemy. Pietruszkę kroimy w mniejsze kawałki a marchewki w kosteczkę.
Do garnka z mięsem wrzucamy warzywa, gotujemy przez 15 minut. Następnie dodajemy chrupiące pieczarki.W kubku mieszamy śmietanę z wodą i wlewamy ją do zupy, energicznie mieszając. Na końcu dodajemy posiekany koperek i lubczyk, przyprawiamy solą i pieprzem.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Gotowy przekładamy do talerzy i zalewamy go gorącą zupą.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na patelnię z roztopionym masłem. Smażymy do momentu, aż będą lekko przypieczone i chrupiące.Marchewki i pietruszki obieramy i myjemy. Pietruszkę kroimy w mniejsze kawałki a marchewki w kosteczkę.
Do garnka z mięsem wrzucamy warzywa, gotujemy przez 15 minut. Następnie dodajemy chrupiące pieczarki.W kubku mieszamy śmietanę z wodą i wlewamy ją do zupy, energicznie mieszając. Na końcu dodajemy posiekany koperek i lubczyk, przyprawiamy solą i pieprzem.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Gotowy przekładamy do talerzy i zalewamy go gorącą zupą.