Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych grzybów Eli
Jarzyny obrać i umyć.Do garnka wlać około 3 litry wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,jarzyny i gotować do miękkości.W między czasie obrać grzyby i pokroić w paski.Cebule posiekać.W głębokiej patelni roztopić masło,dodać grzyby,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż grzyby będą miękkie.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Wyjąć z wywaru jarzyny.Dodać do zupy kostki grzybowe,grzyby,ziemniaki i gotować do miękkości.Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę i dodać do zupy.Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką,dodać 2 chochelki wrzącej zupy,wymieszać i wlać do pozostałej zupy.Zupę zagotować,żeby mąka nie była surowa i doprawić maggi do smaku.Umytą,odsączoną natkę pietruszki posiekać.Zupę rozlać do talerzy i posypać natka pietruszki.Smacznego!
evita0007
gosiczek821
elzbieta8960
cherry
margolata
Lady Marmolada
Sarenka
kasik12