eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1692]

Zupa ze świeżych grzybów Eli

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Sezon grzybowy się zaczyna, więc dzisiaj pyszna zupa ze świeżych podgrzybków.

Zupa ze świeżych grzybów Eli

Składniki:

Zupa ze świeżych grzybów Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych grzybów Eli
Jarzyny obrać i umyć.Do garnka wlać około 3 litry wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,jarzyny i gotować do miękkości.W między czasie obrać grzyby i pokroić w paski.Cebule posiekać.W głębokiej patelni roztopić masło,dodać grzyby,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż grzyby będą miękkie.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Wyjąć z wywaru jarzyny.Dodać do zupy kostki grzybowe,grzyby,ziemniaki i gotować do miękkości.Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę i dodać do zupy.Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką,dodać 2 chochelki wrzącej zupy,wymieszać i wlać do pozostałej zupy.Zupę zagotować,żeby mąka nie była surowa i doprawić maggi do smaku.Umytą,odsączoną natkę pietruszki posiekać.Zupę rozlać do talerzy i posypać natka pietruszki.Smacznego!