Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych pomidorów Edyty
Mięso opłukałam, przekroiłam w stawie na dwie części, zalałam w rondlu zimną wodą i doprowadziłam do wrzenia. Zdjęłam pianę, dodałam ziele angielskie, liść laurowy, posoliłam do smaku i gotowałam na wolnym ogniu. Włoszczyznę obrałam, opłukałam, dołożyłam do mięsa. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Pomidory pokroiłam w kostkę, cebulę obrałam, pokroiłam w plastry. Pomidory i cebulę podlałam w rondlu odrobiną wody, gotowałam razem kilka minut, gorące przetarłam przez gęste sito. Wywar mięsny przecedziłam, połączyłam z przetartymi pomidorami. Mąkę dokładnie rozprowadziłam w połowie szklanki zimnej wody, wlałam do zupy, doprowadziłam do wrzenia. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, cukrem i sproszkowaną papryką. Podałam bez zabielania z makaronem, posypaną natką pietruszki. *** Po zdjęciu z palnika zupę można zabielić śmietaną.
zbysiowa
edytaha
Nie ma sprawy :):)
2milutka
edytaha
To prawda Agatko :)
ami91
edytaha
Dziekuję :) Kolorek ładny pewnie dlatego, że jej nie zabielałam, a i pomidory miały piękny kolorek :)
mysza75
edytaha
Smacznego :)