Sposób przygotowania:
Zupa ze szparagów z drobiowymi klopsikam
Klopsiki: Mięso umyć,osuszyć i przepuścić razem z obraną cebulę przez maszynkę do mięsa lub blender. Zmielić. Przełożyć do miski. dodać jajko, przyprawy oraz mąkę i bułkę i wyrobić masę na klopsiki. W garnku zagotować wodę i wrzucać klopsiki wielkości piłeczki ping-pongowej. Gotować do miękkości. Odcedzić. Zupa: Do garnka wlać 2 litry wody i zagotować z 1 kostkę rosołową. W między czasie marchewkę i pietruszkę obrać,umyć i pokroić w kostkę. Seler i por pokroić w cienkie plasterki. Warzywa wrzucić do wrzącej wody. Doprawić do ponownego zawrzenia wody. W między czasie szparagi obrać i pokroić na kawałki o grubości 1,5 cm. Gdy zupa ponownie zawrze wrzucić szparagi i ugotować do miękkości. W miseczce wymieszać śmietanę z mąką. Dodać wywar z zupy i dobrze rozprowadzić aby nie było grudek. Wlać do zupy,dodać odcedzone klopsiki i ponownie zagotować zupę. Smacznego!
mysza75
gosia56
monikaT83
romciu1953