Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Zupa ziemniaczana 'A la Imperiale'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa na wywarze drobiowo- warzywnym z dodatkiem ziemniaków, ryżu, szpinaku, boćwiny, fasolki konserwowej, żółtego sera i śmietany..

Zupa ziemniaczana 'A la Imperiale'

Składniki:

Zupa ziemniaczana 'A la Imperiale'

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana 'A la Imperiale'
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, gotować.

Pod koniec gotowania dodać opłukany ryż i ugotować do miękkości.

Szpinak i boćwinkę opłukać, podsmażyć na oliwie, zemleć, dodać do ziemniaków pod koniec gotowania razem z fasolką i śmietaną.

Następnie wymieszać ze startym serem i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku.