Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę włożyć do gorącego osolonego wywaru z żeberek, dodać liść laurowy i gotować na półmiękko. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę drobno posiekać, fasolkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, Wszystko dodać do gotujących się ziemniaków i ugotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.
![Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ziemniaczana-z-fasolka-szparagowa-52686.jpg)
![Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ziemniaczana-z-fasolka-szparagowa-52687.jpg)