iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupka Meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupka Meksykańska z kolorowa fasolą

Zupka Meksykańska

Składniki:

Zupka Meksykańska

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka Meksykańska
Wszystkie puszki otwieramy i wraz z woda przelewamy do garnka dodajemy ok 1,5 szklanki przegotowanej wody. Solimy , doprawiamy pieprzem i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek i podsmażamy mięso mielone. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojona paprykę i cebulę. Podsmażone warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy podsmażamy razem . Zawartość patelni przekładamy do gotujących się warzyw. Dolewamy pomidory z puszki. doprawiamy wszystkimi przyprawami do smaku. Zagotowujemy gotujemy ok 10 min. Uwaga żeby warzywa konserwowe nie rozgotowały się. Podajemy z natka pietruszki.

Tagi:

mięso